وارد شوید ثبت نام
دسته‌بندی‌ها

رم لپ تاپ

RAM، مخفف Random Access Memory (حافظه دسترسی تصادفی) است؛ این قطعه، بخشی از حافظه اصلی کامپیوتر و لپ تاپ برای ذخیره‌سازی موقت اطلاعات است. دستورالعمل‌ های سیستم‌عامل، نرم‌افزار‌ها، اپلیکیشن‌ها و داده‌های در حال استفاده در این بخش نگهداری می‌شوند تا در صورت نیاز، به‌سرعت فراخوانی شده و در دسترس پردازنده دستگاه قرار بگیرند. رم، حافظه اصلی در هنگام پردازش در یک لپ تاپ است و برای بالا بردن سرعت پردازش CPU ، لازم و ضروری است؛ درنهایت، رم مهم‌ترین مکان برای داده‌هایی است که به‌صورت فعالانه توسط سیستم استفاده می‌گردند.

حجم و سرعت رم دستگاه، به طور قابل‌توجهی بر عملکرد آن تأثیر می‌گذارد. هر چه ظرفیت رم بیشتر باشد، شما می‌توانید در هر لحظه به داده‌های بیشتری دسترسی داشته باشید و در مقابل، با افزایش سرعت پردازش مواجه خواهید شد.

اطلاعات از CPU ابتدا وارد RAM شده و تا پایان پردازش داخل رم نگه‌ داشته می‌شوند، زیرا رم قادر است سرعت خود را با CPU هماهنگ نماید؛ ولی مدل‌های دیگر حافظه مانند هاردهای HDD و یا حتی SSD قابلیت این کار را ندارند. درواقع، رم یک حافظه موقت است که با سرعت بسیار بالای خود، عملیات خواندن و نوشتن داده‌ها را در سریع‌ترین زمان، ممکن می‌سازد.

داده‌ها فقط تا زمانی که دستگاه روشن است در رم وجود دارند؛ اما بلافاصله پس از خاموش کردن سیستم از روی آن پاک می‌شوند. پس از روشن شدن دستگاه، داده‌های موردنیاز سیستم از فایل‌ها گرفته تا سیستم‌عامل، دوباره از حافظه اصلی HDD یا SSD بر روی رم لود می‌‌گردند.

انواع رم لپ تاپ

انواع حافظه رم در لپ تاپ به ۲ دسته اصلی SRAM (رم استاتیک) و  DRAM (رم داینامیک) تقسیم می‌شود؛ هر دو این حافظه‌ها فرار (موقت) هستند.

1): حافظه SRAM

SRAM بیشتر در ساخت حافظه کش برای CPU کاربرد دارد. SRAM حافظه فرار است و تا زمانی که برق سیستم قطع نشده باشد، اطلاعات را در خود نگهداری می‌کند؛ اما برای حفظ داده‎‌ها نیازی به رفرش شدن‌های متوالی و دائمی ندارد به همین دلیل به آن حافظه ایستا یا استاتیک می‌گویند.

SRAMها از سلول‌‌های حافظه 4 تا 6 ترانزیستوری بهره می‌برند و سرعت دسترسی آنها بسیار بالاتر از DRAM‌ها است؛ ناگفته نماند که SRAM ظرفیت ذخیره‌سازی کمی دارد و نسبت به DRAMها گران‌تر و انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.

2): حافظه DRAM

DRAM، رم داینامیک یا پویا نیز یک حافظه فرار است و اطلاعات ذخیره شده روی آن، در مدت‌زمان بسیار کوتاهی در حد میلی‌ثانیه، پاک می‌شود؛ بنابراین برای حفظ اطلاعات، باید مرتباً رفرش شود که این یک فرایند زمان‌بر است و باعث کندتر شدن سرعت آن نسبت به SRAM می‌شود.

DRAMها شامل تعداد زیادی سلول حافظه هستند که هرکدام از این سلول‌ها خود از یک خازن و یک ترانزیستور تشکیل شده‌اند. با این اوصاف، ظرفیت داینامیک رم‌ها بسیار بالاتر از رم‌های استاتیک است؛ برای همین اغلب آن را به‌عنوان حافظه‌ی اصلی لپ تاپ می‌شناسند و پیشرفت‌های زیادی را به همراه داشته است. اگر جریان برق قطع شود، اطلاعات ذخیره شده در DRAM  از بین می‌روند؛ به همین دلیل، شارژ پیوسته برای حفظ داده‌ها در DRAM امری ضروری است. DRAMها نسبت به SRAMها ارزان‌تر هستند.

انواع حافظه DRAM عبارت‌اند از:

  • SDRAM (رم داینامیک با ضریب همگام‌سازی داده تکی)
  • RDRAM (رم داینامیک با ضریب همگام‌سازی داده دوگانه گرافیکی)
  • DDR SDRAM (رم داینامیک با ضریب همگام‌سازی داده دوگانه)

تفاوت رم DDR3 و DDR4

جدیدترین حافظه سیستم‌های امروزی، انواع رم لپ تاپ DDR هستند که در واقع نسخه‌های جدید DDR SDRAM محسوب می‌شوند و شامل نسل‌های DDR2، DDR3، DDR4 و DDR5 است. رم DDR3 و DDR4 در حال حاضر از پرفروش‌ترین رم‌های بازار به شمار می‌روند. پس لازم است که تفاوت‌های این دو را با هم به‌خوبی بدانید.

RAM شامل دو قسمت اصلی است: خانه‌های حافظه و بافر ورودی/خروجی. این قسمت‌ها داخل ماژول RAM هستند و یک ارتباط داخلی در حافظه رم است. DDR4 می‌تواند 4 داده را در یک کلاک پردازش کند ، بنابراین کارایی DDR4 بهتر از DDR3 است. رم های DDR4 با توجه به سرعت و قدرت بالایی که نسبت به دیگر نسل رم‌ها (حتی DDR3) دارند، امروزه در اغلب لپ تاپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. سرعت حداکثری DDR4 بسیار بالاتر از بهترین مدل‌های رم‌ DDR3 می‌باشد. در حال حاضر این رم‌ها با سرعت 4266 مگاهرتز نیز به فروش می‌رسند و انتظار می‌رود که DDR4 رکورد بیشتری را بشکند.

کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری در تکنولوژی ساخت رم بدین معناست که با صرف انرژی کمتر، به سرعت بالاتری رسید؛ تمامی نسل‌ها با پیشرفت در این زمینه نسبت به نسل قبلی برتری داشته است؛ اما هر یک در زمان خود به یک‌سری محدودیت‌ها رسیده بود و نمی‌توانستند پیشرفت بیشتری داشته باشند. ورود رم‌های نسل 4 (RAM DDR4) به بازار با سرعت بیشتر و مصرف انرژی کمتر، تحول بزرگی در این عرصه بود.

تفاوت اصلی رم‌ های DDR3 و DDR4 به‌طورکلی عبارت‌اند از:

1): سرعت: ماژول‌های حافظه DDR4 در مقایسه با DDR3 از سرعت انتقال داده بالاتری برخوردار هستند. در حالی که سرعت DDR3 می‌تواند عددی بین 800 تا 2133 مگاهرتز باشد؛ DDR4 حداقل از 2133 مگاهرتز شروع می‌شود و تا 3200 مگاهرتز و بالاتر می‌رود؛ این ویژگی، به طور قابل توجهی موجب افزایش پهنای باند و عملکرد سیستم می‌گردد.

2): ولتاژ: همان‌طور که می‌دانید ولتاژ پایین‌تر به مصرف کمتر انرژی و کاهش گرمای تولید شده در سیستم کمک می‌کند. RAM DDR3 معمولاً با ولتاژ بین 1.35 تا 1.5 ولت عمل می‌کند. در RAM DDR4 این عدد به 1.2 ولت کاهش یافت که به واسطه‌ی آن با افزایش سرعت چشمگیری نسبت به رم DDR3 روبه‌رو شد.

3): ظرفیت: DDR4 هیچ محدودیتی برای حافظه ندارد؛ ماژول‌های حافظه DDR4 گزینه‌های ظرفیت بالاتری نسبت به DDR3 دارند. ماژول‌های DDR3 معمولاً در ظرفیت‌های تا 8 گیگابایت موجود هستند و حداکثر 16 گیگابایت حافظه (برخی از ماژول‌های با تراکم بالا) دارد؛ اما ماژول‌های DDR4 در ظرفیت‌های تا 16 گیگابایت برای استفاده اصلی و حتی بالاتر برای سرورها و ایستگاه‌های کاری موجود هستند.

4): تفاوت ظاهری: تفاوت اصلی ظاهری رم‌های DDR، در تعداد پین و محل قرارگیری شکاف بین پین‌هاست. یک فرو رفتگی یا همان شکاف، بین دو ردیف از پین‌ها وجود دارد. فاصله بین شکاف در نسل‌های قبلی خیلی کم است و می‌توان گفت به هم نزدیک‌ هستند؛ اما فاصله این شکاف در DDR3 و DDR4 زیاد بوده و باکمی دقت می‌توان به‌سادگی تفاوت این ماژول‌ها را تشخیص داد. اگر این دو رم را در کنار هم مقایسه کنید، شکاف در رم DDR4 تقریباً در میانه یا همان مرکز ماژول حافظه (رم) قرار گرفته و در DDR3 بیشتر به یک طرف متمایل است.

دیگر تفاوت ظاهری رم‌ها، اختلاف تعداد پین‌ها است که به مادربورد متصل مي‌گردد. حافظه‌های DDR4 از 288 پین (دندانه‌های ریز طلایی)  و حافظه DDR3 تنها از 240 پین استفاده می‌کند. این به‌وضوح بیانگر این است که اگر شما این دو را کنار یکدیگر قرار دهید ماژولی که تعداد پین بیشتری دارد DDR4 است. ضمناً، می‌توان از لحاظ ظاهری به ضخامت بیشتر رم DDR4 نیز اشاره کرد.

5): تأخیر: DDR3 به طور کلی دارای تأخیر کمتری نسبت به DDR4 در یک سرعت ساعت یکسان است؛ با این حال، سرعت بالاتر DDR4 این مسئله را پوشش داده و به آن اجازه می‌دهد عملکرد کلی بهتری ارائه نماید.

6): کارایی و قابلیت اطمینان: معماری DDR4 در مقایسه با DDR3 ، در چند مورد پیشرفت قابل توجهی دارد که در افزایش کارایی و قابلیت اطمینان رم نیز تأثیر بسزایی داشته است؛ این موارد شامل سیگنال داده قوی‌تر، بهبود ویژگی‌های تصحیح خطا و بهبود حالت‌های صرفهجویی در مصرف انرژی است. این پیشرفت معماری منجر به کاهش تأخیر دسترسی و از طرف دیگر، بهبود عملکرد کلی داده گردیده است.

بهترین برندهای رم لپ تاپ

در اینجا برخی از بهترین برندهای حافظه رم لپ تاپ را معرفی خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.

:Corsair یکی از محبوب‌ترین برندهای حافظه رم، Corsair است که طیف گسترده‌ای از ماژول‌های رم را برای سیستم‌های مختلف ارائه می‌نماید. Corsair به دلیل کیفیت و سطح عملکرد بسیار بالا، مورد استقبال بسیار زیاد قرار گرفته است؛ همچنین رم‌های RGB را ارائه نموده است که می‌تواند به سیستم شما زیبایی خاصی ببخشد.

:G.Skill از جمله برندهای بسیار محبوب است که ماژول‌های رم را در انواع متنوع، با کیفیت و کارایی بالا عرضه می‌کند؛ از جمله رم‌های DDR4 و DDR5. می‌توان گفت یکی از غول‌‌های برند رم لپ تاپ محسوب می‌شود.

:Kingston کینگستون یک برند شناخته شده است؛ زیرا انواع دستگاه‌های ذخیره‌سازی نظیر RAM، USB، کارت SD و طیف گسترده‌ای از ماژول‌های رم را ارائه می‌دهد. Kingston به دلیل کیفیت و قابلیت اطمینان بالا شناخته شده است، عملکرد خوبی را ارائه می‌دهد؛ قیمت مقرون‌به‌صرفه این برند به نسبت کیفیت آن، ارزش خریدش را دوچندان می‌کند. علاوه بر این، جالب است بدانید که میزان خرابی آن در بین همه برندها پایین‌ترین است؛ به همین دلیل، به‌عنوان یکی از معتبرترین و بهترین برند رم لپ تاپ شناخته شده است.

:Crucial برند متعلق به Micron، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان حافظه در جهان است. Crucial طیف گسترده‌ای از ماژول‌های رم را ارائه می‌دهد. کیفیت عالی، قابلیت اطمینان بالا و قیمت مقرون‌به‌صرفه از ویژگی‌های مهم این برند است.

Hynix: هاینیکس متعلق به یک کمپانی کره‌ای به نام SKhynix است که در زمینه تولید رم، فلش مموری، حافظه‌های تلفن همراه، حافظه‌های کارت گرافیک، هارد و... فعالیت گسترده‌ای دارد. SKhynix، انواع مختلفی از RAMها را با کیفیت و عملکرد بالا، طراحی و تولید می‌نماید؛ در واقع این شرکت دومین شرکت بزرگ تولیدکننده این محصولات، در جهان است.

Patriot : محصول اصلی شرکت آمریکایی پاتریوت از همان ابتدای کار ماژول‌های حافظه‌ RAM بود؛ اما بعدها به تولید حافظه‌های فلش مموری، اس‌اس‌دی، و همچنین برخی تجهیزات جانبی کامپیوتر پرداخت. امروزه Patriot طیف گسترده‌ای از ماژول‌های رم و همچنین رم‌های RGB را ارائه می‌نماید که با مشخصه کیفیت و عملکرد بالا شناخته شده هستند.

خرید رم لپ تاپ از BLS

فروشگاه بهار يکي از بزرگترين فروشگاه‌های اينترنتي کشور در زمينه واردات و پخش قطعات لپ تاپ، با گستره‌اي از محصولات متنوع، تجربه‌ی لذت‌ بخش يک خريد اينترنتي را برای شما عزیزان تداعي مي‌کند. ارسال سريع، تضمین بهترين قيمت و ضمانت اصالت کالا از اصول اولیه‌ای است که فروشگاه بهار از نخستين روز تأسيس تاکنون، سعي داشته به آن پايبند باشد؛ طی این سال‌ها با رعايت این اصول توانسته است رضایت و اطمینان مشتریان را جلب نماید و جایگاه ویژه‌ای را در حوزه فروش و خدمات، به خود اختصاص دهد.

این مجموعه انواع حافظه رم لپ تاپ از برندهای معتبر، با کیفیت بالا را برای کاربران فراهم نموده است که ضمن داشتن قیمت مناسب نسبت به نمونه‌های مشابه موجود در بازار، به‌خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. کلیه حافظه‌های رم لپ تاپ موجود در این مجموعه، ضمن آنکه به‌صورت کامل قبل از ارسال به لحاظ فنی و فیزیکی تست شده است، دارای یک سال گارانتی BLS نیز می‌باشد؛ در صورت وجود هرگونه مشکل، ما آن را در سریع‌ترین زمان ممکن با یک نمونه‌ی سالم جایگزین خواهیم کرد.

همانطور که مستحضر هستید حافظه‌های رم، نسل به نسل پیشرفت‌ های چشمگیری در زمینه سرعت، بهینه‌سازی، توان مصرفی و... داشته است؛ به طبع این موضوع بر قیمت آن تأثیرگذار بوده و رم‌های نسل بالاتر قیمت بیشتری خواهند داشت.

سؤالات متداول

ظرفیت رم DDR4 چقدر است؟

ماژول‌ های رم DDR4 در ظرفیت‌های مختلف از 4 گیگابایت تا 16 گیگابایت برای استفاده معمولی و ظرفیت‌های بالاتر 32، 64 گیگابایت یا بیشتر برای استفاده سرورها و ایستگاه‌های کاری پیشرفته در دسترس می‌باشند.

آیا رم DDR4 در اسلات DDR3 قابل‌استفاده است؟

خیر؛ این دو نوع رم به دلیل تفاوت در طراحی فیزیکی، موقعیت شکاف و تعداد پین با یکدیگر سازگار نیستند؛ بنابراین رم DDR4 را نمی‌توان در اسلات DDR3 استفاده کرد و بالعکس.  مادربردها به طور خاص برای پشتیبانی از یک نوع رم طراحی شده‌اند و کاربران باید  نوع رم را با مشخصات مادربرد خود تطبیق دهند.

آیا تفاوت قابل‌توجهی در مصرف برق بین DDR4 و DDR3 وجود دارد؟

بله؛ رم DDR4 نسبت به DDR3 کم‌مصرف‌تر است. کاهش ولتاژ منجر به مصرف انرژی و تولید گرمای کمتر می‌شود که برای لپ تاپ‌ها و سایر دستگاه‌های قابل‌حمل مفید است.

تفاوت ظرفیت می‌تواند بر عملکرد تأثیر بگذارد؟

DDR4 از تراشه‌های با چگالی بالاتر پشتیبانی می‌نماید، این بدین معناست که ماژول‌های حافظه جداگانه می‌توانند ظرفیت بیشتری نسبت به DDR3 داشته باشند. این مسئله، به سیستم‌ها اجازه می‌دهد که رم بیشتری داشته باشند که درنهایت، موجب بهبود عملکرد در برنامه‌های سنگین و چندوظیفه‌ای می‌گردد.

آیا می‌توان رم قدیمی دستگاه را با یک رم از نسل بالاتر جایگزین کرد؟

رم‌ها، اصول یکسانی دارند؛ اما نسل‌های جدیدتر، سرعت و پهنای باند بالاتری نسبت به نسل‌های قبل خود دارند و با نسخه‌های قبلی سازگاری ندارند؛ بنابراین نمی‌توان آن‌ها را به‌جای هم به کار برد.

 

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت