وارد شوید ثبت نام

باتری لپ تاپ

باتری لپ تاپ به‌ عنوان یکی از قطعات اصلی لپ تاپ، وظیفه شارژدهی و ذخیره انرژی را بر ‌عهده دارد؛ اما باتری لپ تاپ، طول عمر محدودی داشته و به مرور زمان کارایی و ظرفیت آن کاهش می ‌یابد تا جایی که بدون اتصال منبع تغذیه، قابل استفاده نباشد؛ به این ترتیب، لپ ‌تاپ دیگر قابلیت حمل آسان را از دست می‌دهد و فرقی با یک کامپیوتر‌خانگی ندارد!!!

راهنمای خرید باتری لپ تاپ

امروزه در بازار و سایت‌ها، نمونه‌های کپی و بی‌کیفیت قطعات الکترونیکی فراوان هستند. باتری لپ تاپ نیز از این قضیه مستثنی نیست؛ بنابراین برای خرید باتری لپ تاپ دقت و وسواس زیادی به‌خرج دهید. احتمالاً شما هم هنگام خرید باتری لپ تاپ با چنین سؤالاتی درگیر هستید: هنگام خرید باتری به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ باتری سازگار با مدل لپ تاپ من چیست؟ تفاوت باتری کپی و اورجینال چیست؟ و ... در این راهنمای خرید باتری لپ تاپ با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی این سؤالات را دریابید.

مشخصات باتری لپ تاپ

1): پارت نامبر

پارت نامبر یا همان شماره سریال، هویت باتری لپ تاپ را آشکار می‌سازد!!! این کد اختصاصی بین‌المللی، ترکیبی از اعداد و حروف می‌باشد که با توجه به نوع باتری، توسط سازنده آن تعیین می‌گردد و روی خود باتری حک شده است. ناگفته نماند که امکان پشتیبانی یک مدل باتری از چندین پارت نامبر وجود دارد؛ بنابراین هنگام خرید، باید به پارت نامبر(یا همان شماره سریال) باتری توجه فرمایید تا باتری مناسب و سازگار با لپ تاپ موردنظرتان را خریداری کنید.

2): ولتاژ باتری

ولتاژ باتری، دومین فاکتور مهم هنگام خرید باتری لپ تاپ، به شمار می‌رود. پیشنهاد می‌دهیم برای هر لپ تاپ، باتری با همان ولتاژ درج‌شده بر روی محصول تهیه نمایید. البته گاهی اوقات که این تفاوت ولتاژ کم است، استفاده از باتری با ولتاژ متفاوت، ایرادی ندارد. مثلاً استفاده از باتری با ولتاژ 10.8 برای لپ تاپ 11.1 ولت مشکلی ندارد، چون تفاوت زیاد نیست؛ اما وقتی این تفاوت ولتاژ زیاد باشد، مشکل‌ساز خواهد شد. برای مثال، استفاده از باتری 7.2 ولت برای لپ ‌تاپی که با ولتاژ استاندارد 14.8 کار می‌کند و یا برعکس، اصلاً توصیه نمی‌شود.

3): ظرفیت

ظرفیت یا نرخ توان باتری و به ‌عبارت دیگر، قدرت باتری، یکی دیگر از مشخصه‌های مهم باتری است. ظرفیت، بستگی به مدل لپ ‌تاپ شما دارد. ظرفیت یک باتری، رابطه مستقیم با توانایی نگهداری شارژ دارد؛ این بدین معنا است که هر چه ظرفیت یک باتری بیشتر باشد، زمان بیشتری لپ تاپ را روشن نگه خواهد داشت.

بیشتر لپ ‌تاپ‌ها بین 2000 تا 7000 میلی‌آمپر در ساعت، ظرفیت دارند؛ ظرفیت یک باتری قوی، معادل 5000 میلی آمپر در ساعت به بالا است.

4): جنس باتری لپ تاپ

از دیگر مشخصات باتری لپ تاپ، جنس باتری است؛ در‌حال‌حاضر از مواد مختلفی در ساخت باتری لپ تاپ استفاده می‌گردد. انواع باتری لپ تاپ از جنس نیکل‌کادمیوم، هیدرید‌فلز‌نیکل، لیتیوم‌یونی یا لیتیوم‌پلیمری می‌باشند. امروزه باتری‌های از جنس نیکل‌کادمیوم و هیدرید‌فلز‌نیکل، با وزن بالا و طول عمر کوتاه، تقریباً منسوخ شده‌اند؛ به صراحت می‌توان گفت که باتری‌های لیتیوم‌یونی و لیتیوم‌پلیمری بهترین نوع باتری برای لپ تاپ‌ها به شمار می‌روند چرا‌که در عین کم‌وزن بودن، دارای طول عمر بیشتری نسبت به انواع دیگر می‌باشند. درنهایت، هنگام خرید باتری لپ تاپ، از ساخت سلول‌های باتری مطابق با استانداردهای بین‌المللی مطمئن شوید.

5): سلول باتری لپ تاپ

هنگام خرید باتری، تعداد سلول‌ باتری لپ تاپ از دیگر موارد قابل‌توجه می‌باشد. هر چقدر تعداد این سلول‌ها بیشتر باشد، ظرفیت آن نیز بیشتر خواهد بود و در مقابل، وزن آن نیز سنگین‌تر خواهد شد.

6): طول عمر (سیکل شارژ باتری)

باتری‌ لپ‌ تاپ همانند سایر محصولات الکترونیکی، عمر مفید مشخصی دارند. عمر مفید باتری، بر حسب چرخه یا سیکل شارژ در نظر گرفته می‌شود. هر سیکل شارژ، تمام شدن کامل باتری پس از هر شارژ مجدد و کامل آن می‌باشد؛ یعنی اگر پس از شارژ کردن کامل دستگاه، از 100 درصد شارژ آن استفاده کنید، در‌واقع یک سیکل را پشت سر گذاشته‌اید. باتری‌ها می‌توانند بین 300 تا 1500 سیکل شارژ را طی کنند و  پس از رسیدن به حداکثر تعداد سیکل مشخص شده، دیگر کاربردی نخواهند داشت.

انواع باتری لپ تاپ

برای لپ تاپ‌ها چند نوع باتری وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • باتری نیکل‌ کادمیوم
  • باتری نیکل‌متال‌ هیدرید
  • باتری لیتیوم‌ یون
  • باتری‌ های لیتیوم‌ پلیمر
  • باتری‌ های هوشمند (Smart Batteries)

باتری لپ تاپ نیکل‌ کادمیوم یا (Ni-Cd)

در گذشته باتری های نیکل‌کادمیوم پیشرفته‌ترین فناوری در تولید باتری‌ لوازم الکترونیکی به شمار می‌رفتند. اما امروزه، با پیشرفت تکنولوژی، این باتری‌ها از رده خارج شده‌اند و تقریباً در هیچ لپ تاپی از باتری نیکل‌کادمیومی استفاده نمی‌شود.

اثر حافظه باطری (Memory Effect)، زمانی اتفاق می‌افتد که باتری به‌طور مکرر، قبل از اتمام همه انرژی ذخیره شده‌اش، دوباره شارژ شود. یکی از مشکلات اصلی باتری‌های نیکل‌کادمیوم، اثر حافظه باطری است. به این معنی که  باتری هشدار اتمام شارژ می‌دهد در‌حالی‌که هنوز به‌طور کامل دشارژ نشده است. در‌واقع، باتری فراموش می‌کند که می‌تواند بیشتر تخلیه شود و وقتی آن را به برق وصل می‌کنید تا دوباره شارژ شود، حجم شارژ قبلی را به یاد آورده و از همان نقطه قبلی، شروع به شارژ می‌کند، نه نقطه صفر و دشارژ کامل. همین امر باعث می‌شود باتری، کاهش چرخه‌ی عمر را  به خاطر بسپارد و دفعه‌ی بعد که از آن استفاده می‌کنید، متوجه می‌شوید که زمان کارکرد آن نسبت به قبل، کوتاه‌تر شده است. در‌نهایت، این روال شارژ نادرست  باعث تخلیه سریع باتری‌ها و کاهش طول عمرشان می‌شود.

از دیگر دلایل منسوخ شدن این باتری‌ها می‌توان به سنگینی وزن و همچنین اثرات مخرب زیست‌محیطی به خاطر سمی بودن ترکیبات کادمیوم مورد استفاده در ساخت این باتری‌ها، اشاره کرد. سرعت شارژ بالا از مزایای این نوع باتری می‌باشد.

باتری لپ تاپ نیکل‌ متال‌ هیدرید (Ni-Mh)    

تکنولوژی ساخت باتری نیکل‌متال‌هیدرید با باتری نیکل‌کادمیوم یکسان است؛ با این تفاوت که، ترکیب سمی کادمیوم در این نوع باتری استفاده نمی‌شود و حاوی فلزات سنگین نیستند. آنها در قیاس با باتری Ni-Cd نسبت به اثر حافظه، حساسیت کمتری دارند و کافیست برای جلوگیری از بروز این مشکل، باتری خود را به‌طور منظم و کامل، شارژ و دشارژ نمایید.

این باتری‌ها برای کاربردهای متداول و کاربردهای درجه حرارت بالا ارائه می‌شود زیرا عملکرد خیلی خوبی در طیف وسیعی از دماها از خود نشان می دهند.

این نوع باتری دارای ظرفیتی تقریباً دو برابر ظرفیت باتری نیکل‌کادمیوم، می‌باشد و در مقایسه با نوع نیکل‌کادمیوم، چگالی انرژی بالاتری ارائه می‌دهد؛ به‌ زبان ساده‌تر یعنی افزایش زمان کارکرد باتری بدون حجم یا وزن اضافی. یکی دیگر از مزایای این نوع باتری نسبت به باتری‌های نیکل‌کادمیوم، نداشتن حافظه‌ی شارژ است؛ بنابراین، می توان آنها را در هر زمانی شارژ کرد.

از مهم‌ترین معایب باتری نیکل‌متال این است که در ظرفیت‌های یکسان با نیکل‌کادمیوم، زمان بیشتری صرف شارژ کامل می‌شود و در‌‌نتیجه حین شارژ شدن، گرمای بیشتری تولید می‌کنند.

باتری‌ لپ تاپ لیتیوم‌یون (Li-ion)

باتری‌های لیتیوم‌یون، یکی از متداول‌ترین باتری‌های استفاده شده در لپ ‌تاپ‌ها هستند. در این نوع باتری، ‌برای ذخیره و تأمین انرژی الکتریکی از تکنولوژی لیتیوم استفاده شده است. لیتیوم‌یون، یک استاندارد جدید برای باتری می‌باشد.

در‌حال‌حاضر، باتری لیتیوم‌یون به دلیل ظرفیت ذخیره انرژی بالا و وزن نسبتاً کمی (تقریباً 20 تا 30 درصد) که نسبت به مدل‌های قبلی خود دارد، یک گزینه محبوب برای دستگاه‌های قابل‌حمل مانند لپ‌تاپ‌ها محسوب می‌شود.

باتری لیتیوم‌یون به‌طور کلی دارای عمر مفید طولانی‌تری نسبت به باتری‌های سنتی مانند باتری‌های نیکل‌کادمیوم و نیکل‌متال‌هیدرید است.

باتری لیتیوم‌ یون تا زمانی که به صورت کامل خالی نشوند، افت ولتاژ کمی دارند؛ این بدین معناست که طی دوره‌های مختلف استفاده، باتری حتی در حالت نزدیک به خالی هم، به‌خوبی عمل می‌کند. باتری لیتیوم‌یون توانایی شارژ سریع‌تر نسبت به باتری‌های دیگر را دارد. این امر به کاربران امکان می‌دهد که به سرعت، باتری لپ‌تاپ خود را شارژ کنند و دوباره به‌کار بپردازند. در‌حال‌حاضر، باتری لیتیوم‌یون با ارائه عملکرد بالا، وزن کم و عمر مفید طولانی، به‌عنوان یک گزینه محبوب برای لپ‌تاپ‌ها قلمداد می‌شود.

باتری‌ لپ تاپ لیتیوم‌ پلیمر (Li-polymer)

یکی دیگر از انواع متداول باتری‌های استفاده شده در لپ ‌تاپ‌ها، باتری‌های لیتیوم‌پلیمرهستند. فرایند ساخت این باتری‌ها با لیتیوم‌یون یکسان است و از تکنولوژی لیتیوم برای ذخیره و تأمین انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند؛ با این تفاوت که باتری لیتیوم‌پلیمر افت ولتاژ کمتر، اندازه و وزن کمتر، توانایی شارژ سریع‌تر و طول عمر بیشتری نسبت به باتری‌های لیتیوم‌یون دارند.

این نوع باتری، از سلول‌های لیتیوم‌پلیمر تشکیل شده است که به‌صورت پلیمری (یا ژل‌گونه) در سلول‌ها استفاده می‌شوند. این ساختار پلیمری به این باتری‌ها اجازه می‌دهد که خاصیت شکل‌پذیری و انعطاف بیشتری داشته باشند و برای طراحی‌های نازک‌تر و سبک‌تر مناسب باشند.

باتری لیتیوم‌پلیمر به‌عنوان یک باتری باریک و سبک شناخته می‌شود؛ همین ویژگی آن را برای دستگاه‌های ظریفی که قطر کمتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند، مثل لپ‌تاپ‌های  Ultra Portable، مناسب می‌نماید.

باتری هوشمند (Smart Batteries)

نوع دیگری از باتری لپ تاپ که در لوازم جانبی کامپیوتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، باتری‌های هوشمند هستند. البته این نوع باتری تکنولوژی جدیدی ندارد و نوع متفاوتی از باتری لپ تاپ محسوب نمی‌شود؛ در داخل این باتری‌ها، بردهای مداری کار گذاشته شده است؛ این بردها حاوی تراشه‌هایی است که به واسطه آن می‌توانند با لپ تاپ‌ها و کامپیوترها ارتباط برقرار کنند و عملکرد باتری، دما و ولتاژ خروجی را نمایش دهند.

انواع سلول باتری‌ های لپ تاپ

سلول باتری لپ تاپ، یک دستگاه الکتروشیمیایی است که برای ذخیره و تأمین انرژی الکتریکی لپ تاپ استفاده می‌شود. این سلول‌ها متشکل از ترکیبات شیمیایی مختلفی هستند که با واکنش‌های الکتروشیمیایی، انرژی الکتریکی را تولید می‌کنند.

باتری لپ تاپ معمولاً شامل چندین سلول باتری کوچک است که به صورت سری و موازی به یکدیگر متصل شده‌اند. این سلول‌ها می‌توانند از انواع مختلفی باشند، چند نوع رایج سلول باتری لپ تاپ عبارتند از:

  • سلول‌های لیتیوم‌یون Lithium-Ion)): سلول‌های لیتیوم‌یون، رایج‌ترین نوع سلول باتری‌های لپ تاپ هستند؛ این سلول‌ها دارای چگالی انرژی بالا، عمر استفاده طولانی و وزن سبک هستند.
  • سلول‌های لیتیوم‌پلیمر (Lithium-Polymer): سلول‌های لیتیوم‌پلیمر شبیه به سلول‌های لیتیوم‌یون هستند اما با طراحی ظریف‌تر و خاصیت شکل‌پذیری بیشتر. این سلول‌ها اغلب در باتری‌هایی با طراحی نازک و ظریف استفاده می‌شوند.
  • سلول‌های نیکل‌کادمیومNickel-Cadmium) ): سلول‌های نیکل کادمیوم در گذشته بسیار معروف بودند، اما به دلیل وزن سنگین و اثرات مخرب زیست‌محیطی ماده سمی کادمیوم، استفاده آنها کاهش یافته است. این سلول‌ها هنوز در باتری لپ تاپ‌های قدیمی تر استفاده می‌شوند.
  • سلول‌های نیکل‌متال‌هیدرید (Ni-Mh): سلول نیکل متال هیدرید شبیه به سلول‌های نیکل‌کادمیوم هستند؛ تنها تفاوت این مدل در این است که ترکیب سمی کادمیوم در آن حذف شده است ؛ همچنین دارای ظرفیتی تقریباً دو برابر ظرفیت باتری نیکل کادمیوم، می‌باشد و چگالی انرژی بالاتری ارائه می‌دهد.
  • سلول‌های لیتیوم‌فسفات Lithium-Phosphate)): این سلول‌ها پایداری حرارتی بالا و عمر مفید طولانی‌تری دارند؛ کاربرد این سلول‌ها در باتری‌ لپ تاپ‌ و سایر دستگاه‌های قابل‌حمل با اهمیت امنیتی بالا می‌باشد.

موارد فوق، فقط چند نمونه از انواع سلول باتری است؛ با توجه به پیشرفت تکنولوژی، انواع دیگری سلول‌های باتری لپ تاپ نیز وجود دارند. انتخاب نوع سلول باتری برای لپ تاپ، بر اساس نیاز کاربر و ظرفیت انرژی مورد نیاز، می‌باشد.

قیمت باتری لپ تاپ

همانطور که می‌دانید مواردی همچون مدل، برند سازنده، طول عمر و تعداد سلول باتری، تعیین‌کننده قیمت باتری لپ تاپ است؛ همچنین جنیون، اورجینال یا کپی بودن آن.

بهتر است بدانید که برای خرید باتری جنیون(Genuine Battery) که از ابتدا روی لپ ‌تاپ شما قرار دارد، باید به نمایندگی‌های رسمی شرکت‌ سازنده لپ ‌تاپ موردنظر مراجعه کنید؛ این امر در ایران میسر نیست چراکه نمایندگی رسمی هیچ‌کدام از برندهای سازنده‌ لپ ‌تاپ، در ایران وجود ندارد. باتری‌های اورجینال از نظر کیفیت و کارایی عملکردی مشابه باتری‌های جنینوس دارند و از لحاظ طول عمر، ظرفیت و کیفیت، در سطح بالایی قرار دارند. باتری کپی که دیگر نیاز به توضیح ندارد؛ با توجه به ارزان بودن قیمت، کیفیت و طول عمر کمتری دارند؛ اما باتری‌های، های کپی Grade A  نسبت به سایر باتری‌های کپی، کیفیت بهتری دارند؛ بنابراین اگر قصد خرید باتری لپ تاپ دارید حتماً به مراکز معتبر مراجعه نمایید.

مجموعه لپ تاپ بهار، با سال‌ها تجربه در زمینه فروش لوازم جانبی لپ تاپ و نوت بوک، تمامی محصولات خود را با بهترین کیفیت و گارانتی معتبر ارائه می‌نماید؛ این مجموعه، انواع باتری لپ تاپ اورجینال، گرید A را با کیفیت عالی و قیمت‌های باور‌نکردنی، برای شما همراهان همیشگی فراهم نموده است؛ شما به صورت حضوری و یا با مراجعه به سایت، می توانید باتری مورد‌نظر خود را با اطمینان خاطر از کیفیت و قیمت آن خریداری نمایید. همچنین می‌توانید در زمینه تعمیر یا تعویض باتری لپ تاپ، از مشاوره تخصصی با کارشناسان مجرب ما، بهره‌مند شوید؛ لذت خرید امن و راحت را با ما تجربه کنید.

انواع باتری لپ تاپ بر اساس برند

باتری لپ تاپ دل (Dell)

باتری لپ تاپ اچ پی (Hp)

باتری لپ تاپ ایسر (Aser)

باتری لپ تاپ اپل (Apple)

 باتری لپ تاپ سونی (Sony)

باتری لپ تاپ ایسوس (Asus)

باتری لپ تاپ ام اس آی (Msi)

باتری لپ تاپ لنوو (Lenovo)

باتری لپ تاپ توشیبا (Toshiba)

باتری لپ تاپ فوجیتسو (Fujitsu)

مشخصات یک باتری خوب برای لپ تاپ چه می‌باشد؟

شاید هنگام خرید باتری لپ تاپ، این سؤال برای شما پیش بیاید که یک باتری لپ تاپ خوب چه مشخصاتی دارد؟ در اینجا به چند مورد ازمهم‌ترین مشخصات یک باتری خوب اشاره می‌کنیم :

  • هنگام خرید، به اورجینال بودن باتری دقت کنید.
  • یک باتری با‌کیفیت، هنگام استفاده داغ نمی‌شود.
  • دقت کنید باتری که خریداری می‌کنید، قبلاً تعویض یا باز نشده باشد.
  • یک باتری خوب، به سرعت شارژ می شود؛ سریع شارژ خالی نمی‌کند و مدت‌زمان بیشتری می‌توان بدون شارژ مجدد، با لپ تاپ کار کرد.
  • گارانتی یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید در نظر داشته باشید؛ گارانتی، مهر تأیید بر کیفیت کالا می‌باشد. اگر این گارانتی شامل تعویض باتری نیز باشد، در صورت معیوب بودن باتری، می‌توانید آن را به فروشنده برگردانید.

سؤالات متداول

مدل باتری لپ تاپ را چطور پیدا کنیم؟

مدل و پارت نامبر باتری لپ تاپ، یک کد اختصاصی است که روی باتری حک شده است.

باتری لپ تاپ چند سلولی بهتر است؟

ولتاژ باتری رابطه مستقیمی با تعداد سلول‌های باتری دارد؛ به‌عنوان مثال یک باتری 10.8 ولتی 6 سلول دارد، درحالی‌که یک باتری 14.4 ولتی هشت سلول دارد. باتری با تعداد سلول‌های بیشتر، زمان شارژدهی بیشتری خواهد داشت.

باتری دست دوم بخریم؟

باتری‌های دست دوم، ارزان‌قیمت هستند و حتی افراد زیادی برای لپ‌ تاپ خود باتری دسته دوم خریداری می‌کنند؛ اما ما توصیه می‌کنیم هرگز باتری دسته دوم نخرید چون مشخص نیست چند سیکل عمر این باتری‌ تمام شده است و در‌واقع چقدر از طول عمر مفید باتری، باقی‌ مانده است.

آیا تعمیر کردن باتری لپ تاپ کار درستی است ؟

اگرچه برخی از باتری‌ها، پس از تعمیر شدن عملکرد خوبی دارند و نسبت به خرید باتری نو، بسیار ارزان‌تر خواهد بود، اما خرید باتری تعمیرشده اشتباه است؛ زیرا عمر باتری مشخص نیست و ممکن است ناگهان از کار بیفتد. همچنین، اغلب باتری‌های تعمیرشده گارانتی ندارند، بنابراین خرید یک باتری نو منطقی‌تر است.

مشخصات باتری لپ ‌تاپ را از کجا بفهمیم؟

معمولاً مشخصات باتری لپ تاپ، شامل پارت نامبر، ولتاژ و آمپر روی باتری حک می‌شود.

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت